2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Asus Transformer Prime is met een dikte van slechts 8,3 mm momenteel de dunste tablet op de markt. Toshiba gaat daar echter verandering in brengen met de slechts 7,7 mm dikke Excite X10 tablet.

Behalve het feit dat de tablet van Toshiba met zijn 7,7 millimeter de dunste tablet is, is de tablet ook een van de de lichtste 10 inch tablets met een gewicht van 544 gram. Daarmee wordt de populaire Samsung Galaxy Tab 10.1 verslagen, die 565 gram weegt.

De Excite X10 heeft een resolutie van 1280×800 pixels en is uitgerust met twee camera’s. Aan de voorkant zit een 1,3 megapixel camera en aan de achterkant een 5 megapixel camera met een ledflitser. De Excite X10 maakt nog niet gebruik van een quad-core chip maar van een 1,2 GHz dual core OMAP 4430 van Texas Instruments. Ondanks het dunne formaat heeft heeft de tablet een micro-HDMI, een micro-USB en een micro-SD-poort.

De tablet zal dit kwartaal nog beschikbaar komen in de Verenigde Staten en is dan voorzien van Android 3.2 Honeycomb, maar de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan dan waarschijnlijk meteen worden geïnstalleerd. De tablet is verkrijgbaar met 16GB opslagcapaciteit voor 529 dollar of met 32 GB voor 599 dollar. De tablet is hiermee in verhouding tot de concurrentie wel aan de dure kant.

De tablet komt als het goed is ook nog naar Europa maar de exacte datum is nog niet bekend. De Verenigde Staten is in elk geval eerst aan de beurt.