1 min

Kleine Windows 8-tablets worden volgens Microsoft voorzien van een kosteloze versie van Office 2013. Het aanbod geldt alleen voor tablets met schermen kleiner dan 10 inch. Dat heeft de softwaregigant tijdens de Computex-beurs aangegeven.

Tami Reller, Chief Financial Officer van de Windows-divisie, onthulde Microsoft’s plannen om Office Home and Student 2013 toe te voegen aan kleine Windows 8-tablets, met een scherm van 7 tot 8 inch. Het is aan de fabrikanten van de tablets om de software ook werkelijk aan te bieden. Het gaat bij dit aanbod om de programma’s Word, Excel, PowerPoint en OneNote. E-mailcliënt Outlook is geen onderdeel van het gratis aanbod voor de kleine tablets.

Acer kondigde eerder deze week de eerste kleine Windows 8-tablet aan. De Acer Iconia W3 zal volgens de Taiwanese fabrikant voorzien worden van Microsoft’s Office-pakket. Vooralsnog zijn andere fabrikanten nog niet in de voetsporen van Acer getreden met het aankondigen van kleinere Windows 8-tablets.

Windows RT wordt door Microsoft ook niet vergeten. Er wordt gewerkt aan Outlook RT, gebruikers van Windows RT zullen zodoende ten langen leste toegang krijgen tot Microsoft’s e-mailcliënt waardoor de huidige mailsoftware overbodig wordt.