Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal heeft Microsoft aangegeven dat het Windows 8 naar kleinere touchscreens wil brengen. Vooralsnog was Windows 8 voornamelijk bedoeld voor laptops, desktops en grotere tablets.

Geruchten dat Microsoft ondersteuning voor kleinere schermen zou gaan bieden middels de Windows Blue-update circuleerden al langer en CFO Peter Klein bevestigde ze tijdens de presentatie van Microsoft’s kwartaalcijfers. Of Microsoft ook zelf met een kleinere tablet op de proppen komt wilde Klein niet kwijt, de kans lijkt echter groot.

Op het moment zijn er geen Windows 8-tablets met schermen kleiner dan 10 inch op de markt. In de komende maanden zullen we echter wel gaan horen van dit soort tablets, geeft Klein aan. Klein geeft ook aan dat Microsoft eraan werkt om de gebruikservaring van Windows 8-producten te verbreden en verbeteren. Ook de prijs moet naar beneden worden gedrukt, een uitspraak die Intel’s Paul Ottelini ook al deed deze week tijdens de presentatie van de financiële cijfers van de chipbakker.