Volgens Apple’s eigen cijfers is iOS 8 nu op 60 procent van alle iOS-apparaten geïnstalleerd. 35 procent houdt het vooralsnog op iOS 7 terwijl de overige 5 procent nog gebruikmaakt van een eerdere versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Gebruikers sprongen initieel massaal over naar iOS 8 (review), maar na een tijdje was de groei er plots vrijwel geheel uit. Dat was waarschijnlijk te wijten aan problemen die de update met zich mee bleek te brengen, ook was veel schijfruimte nodig om de update überhaupt te kunnen installeren.

Nu lijkt de groei er weer in te zitten, want twee weken terug zat het aandeel van iOS 8 nog op 56 procent. In een vrij korte tijd ging dus 4 procent van het totaal over op de nieuwste versie. Dat kan te maken hebben met de komst van iOS 8.1.1, waarmee aandacht is besteed aan de snelheid van oudere iOS-apparaten zoals de iPad 2 en iPhone 4S.

In vergelijking met grote concurrent Android heeft Apple de zaakjes met iOS een stuk beter voor elkaar als het gaat om de mate waarin gebruikers overstappen op een nieuwe versie van het besturingssysteem. Volgens de laatste cijfers van Google zit 30,2 procent van de gebruikers op Android 4.4 KitKat, destijds de nieuwste Android-versie, maar al een jaar op de markt. Maar liefst 62,5 procent van de Android-gebruikers zit nog op een variant van het besturingssysteem die al minimaal 2 jaar oud is. Voor de veiligheid, functionaliteit en ontwikkelaars is het doorgaans het beste als zoveel mogelijk gebruikers op de nieuwste versie van een besturingssysteem zitten.