1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft nieuwe cijfers bekendgemaakt over de adoptie van de nieuwste versie van iOS. Op de ontwikkelaarswebsite van het Amerikaanse bedrijf wordt nu vermeld dat 87 procent van de gebruikers op iOS 7 zit.

Dat nieuwe iOS-versies in de regel veel sneller worden opgepakt dan bij Android, zal de meeste lezers wel bekend zijn. Desalniettemin is het een statistiek waar Apple graag mee pronkt. Niet geheel onterecht, want het verschil is groot: De laatste cijfers van Google toonden dat 5,3 procent van de Android-gebruikers op Android 4.4 KitKat zit. Dat mobiele besturingssysteem kwam rond dezelfde tijd uit.

iOS 6 is momenteel nog goed voor 11 procent van de gebruikers, de overige 3 procent zit op een niet nader gespecificeerde versie van iOS. De meting van de cijfers wordt uitgevoerd over apparaten die de App Store betreden.

De laatste keer dat Apple deze statistiek een update gaf, is twee weken geleden. Toen was 85 procent van de gebruikers overgestapt op de nieuwste versie van iOS.

Tijdens de WWDC-beurs die plaatsvindt van 2 tot 6 juni zal Apple naar verwachting een eerste blik op iOS 8 gunnen. De nieuwe versie van het besturingssysteem zal waarschijnlijk een afzonderlijke iTunes Radio-app bevatten, alsook een app die op de gezondheid van de gebruiker richt.