1 min

Google heeft nieuwe satelietbeelden in Google Maps en Google Earth verwerkt, waarbij de wereld niet alleen in een hogere resolutie te aanschouwen is, maar waarbij ook storende wolkendekken verwijderd zijn. Ook is de Street View-functie weer beschikbaar op iOS-apparaten.

De nieuwe satelietbeelden zijn gezamenlijk goed voor 800.000 megapixels aan data, wat honderden Terabytes in beslag neemt. Die resolutie komt neer op ongeveer 1 pixel per 15 meter. De foto’s zijn afkomstig van de Landsat 7-sateliet en zijn qua detail een verbetering ten opzichte van voorheen. Doordat Google gebruik heeft gemaakt van zijn eigen Planetary Time Machine-technologie, was de zoekgigant in staat om de beelden vrijwel volledig te ontdoen van verhullende wolkenmassa.

De Google Earth-applicatie voor iOS-apparaten is nu ook in staat om Street View-beelden weer te geven. Verder is de interface opgepoetst en is er een Wikipedia-laag aan de interface toegevoegd. Street View was eerder al wel beschikbaar in de oude Google Maps-applicatie, maar deze functie is niet meer teruggekomen nadat Apple deze app uit iOS had verwijderd.