Microsoft heeft op de BUILD-conferentie in San Francisco gehint naar de komst van Windows 8-apps voor de Xbox One. Het bedrijf heeft de mogelijkheid van het publiceren van Windows 8-apps op de Xbox One echter nog niet aangekondigd of bevestigd.

Officieel is het dus nog even afwachten op de bevestiging van Microsoft dat Windows 8-apps straks ook kunnen worden aangeboden op de Xbox One, maar op basis van de woorden van Steve Guggenheimer, topman van de ontwikkelafdeling van Microsoft, kunnen we ervan uitgaan dat dat een kwestie van tijd zal zijn. Hij liet aan de aanwezige ontwikkelaars weten dat ze vast Windows 8-apps kunnen maken om een voorsprong te krijgen op het maken van Xbox One-apps.

Hiermee bevestigt hij indirect dat er Xbox One-apps komen en dat deze enorm veel lijken of zelfs gelijk zijn aan Windows 8-apps. Er ging zelfs een gerucht dat bepaalde presentaties tijdens de keynote werden gedraaid vanaf een Xbox One.

Microsoft heeft bij de aankondiging van de Xbox One al laten weten dat de nieuwe console over maar liefst drie besturingssystemen beschikt. Een om games te spelen, een op Windows 8 gebaseerd besturingssysteem voor apps en een besturingssysteem dat de twee andere besturingssystemen met elkaar laat samenwerken.