1 min

In het Europees merkenregister is een aanvraag van Samsung te vinden voor het merk Samsung Gear. De merknaam is voor verschillende classificaties (categorieën) aangevraagd. Een daarvan maakt duidelijk om wat voor product het gaat, namelijk een horloge. Hieruit maken wij op dat de smartwatches van Samsung onder de naam Gear op de markt zullen komen.

Samsung heeft op 21 juni van dit jaar de merknaam Samsung Gear aangevraagd. De merknaam is nog in behandeling voor goedkeuring, indien alles akkoord is zal de naam worden ingeschreven in het merkenregister. De aanvraag is gedaan in classificaties 9 en 14. Classificatie 9 beschrijft een groot scala aan mogelijkheden waarop het merk allemaal van toepassing kan zijn, op basis daarvan kan Samsung ongeveer elk electronisch consumentenproduct de naam Gear geven, maar classificatie 14 schept een hoop duidelijkheid. In classificatie 14 wordt namelijk alleen gesproken over klokken, horloges, polshorloges, en armbanden. Daarnaast wordt er melding gemaakt van horloges die communiceren met andere apparatuur zoals computers, smartphones, tablets en dergelijke.

Op basis van classificatie 14 gaan wij er dan ook vanuit dat Samsung de hele lineup aan smartwatches straks onder de naam Gear gaan uitbrengen. Het bedrijf heeft dan Galaxy voor Android-producten, Ativ voor de Windows-producten en Tizen voor producten met het mobiele besturingssysteem dat het samen met Intel ontwikkelt.

Samsung Gear wordt dan mogelijk een apart merk, omdat het mogelijk in staat zal zijn met apparaten uit de verschillende series samen te werken.