1 min

Tags in dit artikel

,

De Samsung Galaxy Gear-smartwatch is een apart apparaatje. Door zijn functionaliteit en mogelijkheid om apps van derden te gebruiken, laat hij de concurrentie achter zich. Qua design is het echter allemaal niet zo hoogstaand. Samsung geeft aan hiervan op de hoogte te zijn.

Nadat het definitieve design van de Samsung Galaxy Gear bekend werd, lieten veel mensen al weten dat ze het apparaatje niet mooi vonden. Qua mogelijkheden zit het allemaal wel goed, maar doordat de smartwatch volgens velen niet erg mooi is, zal niet iedereen direct warmlopen bij het idee om 299 euro ervoor te moeten betalen.

Samsung geeft aan hiervan op de hoogte te zijn en zegt tijdens het persevenement na de lancering van de Galaxy Gear: "We erkennen dat de Galaxy Gear iets bijzonders mist. Door meer investeringen te doen in de interface en gebruikservaring wordt Samsung beter op het gebied van klanttevredenheid."

Voor het ontwerpen van de Galaxy Gear 2 heeft Samsung aangegeven dat experts op die genoemde gebieden al ingehuurd zijn.

Volgens het Koreaanse bedrijf moet de Galaxy Gear in eerste instantie voor zo’n hoge prijs verkocht worden, door de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling. De prijzen moeten omlaag gaan zodra meerdere Smartwatches beschikbaar worden.