2min Devices

Sony lanceert Find my Phone functie wereldwijd

Sony is begonnen met het uitrollen van de My Xperia dienst, deze dienst is de afgelopen tijd getest in de Scandinavische landen maar doet nu wereldwijd zijn intrede. Een van de belangrijkste functies is de ‘Find my Phone’ functie waarmee je kan zien waar je smartphone zich bevindt, maar deze ook kan locken, wissen, geluid laten maken of berichten sturen.

Sony stapt hiermee in een gat wat Google nog steeds niet heeft weten op te vullen met Android. Op de iPhone van Apple bestaat de functie al jaren en kan je na verlies van je smartphone de locatie ervan makkelijk achterhalen. Samsung heeft enkele jaren geleden al een soortgelijke dienst voor Android gemaakt genaamd Samsung Dive. Sony had deze dienst nog niet maar komt hier nu alsnog mee. Alle Xperia smartphones van dit jaar en vorig jaar zijn geschikt voor de nieuwe My Xperia dienst. Met de dienst kan je toestel worden gelokaliseerd, geblokkeerd en gewist, zowel de interne opslag als de SD-kaart. Ook is het mogelijk om je toestel geluid te laten maken, handig voor mensen die rommelig zijn en hun telefoon steeds kwijt zijn.

Grote vraag is natuurlijk hoe goed deze dienst van Sony gaat zijn. Van Apple en Samsung is bekend dat de locatiedienst makkelijk is te omzeilen wanneer een vinder of dief van je smartphone deze herstelt naar fabrieksinstellingen. Wat dat betreft zou het beter zijn als de diensten in de hardware worden gebakken in plaats van een software-oplossing.

Bron:The Verge