In de code van Samsung’s website zijn verwijzingen naar een nieuwe high-end tablet van het bedrijf gevonden. Het gaat om een tablet met de aanduiding SM-P900, SM-P901 en SM-P905, vermoedelijk is dit de Galaxy Tab 3 Plus.

De Galaxy Tab 3-reeks van Samsung kent momenteel drie modellen met verschillende schermgroottes: 7, 8 en 10,1 inch. Samsung’s aanbod zal binnenkort verder uitgebreid worden, afgaande op de website van de fabrikant. In dit geval gaat het om een high-end variant uit de Galaxy Tab 3-reeks. Het UAPROF-bestand van Samsung vermeldt een tablet met de aanduiding SM-P90x. Qua specificaties wordt enkel melding gemaakt van een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels en een ARM 11-processor.

De verschillende versies van de SM-P90x bieden verschillende ondersteuningen voor draadloze netwerken. De SM-P900 ondersteunt 3G en WiFi, de SM-P901 enkel WiFi en de SM-P905 ondersteunt naast 3G en WiFi ook nog 4G-netwerken.

Tablets die door Samsung worden aangeduid met de code SM zijn afkomstig uit de Galaxy Tab-reeks. Samsung biedt ook in de Galaxy Note- en ATIV-lijn tablets aan, maar deze apparaten worden op een andere manier aangeduid.

De Galaxy Tab 3 Plus zal waarschijnlijk tijdens de IFA-beurs in Berlijn worden aangekondigd, deze beurs vindt plaats in september.