Microsoft gaat de volgende versie van Windows Phone mogelijk vanaf de grond opnieuw opbouwen. Het besturingssysteem zou in tegenstelling tot de huidige versies ook geschikt worden gemaakt voor tablets en komt in 2015 uit.

De informatie is afkomstig van Eldar Murtazin van Mobile-Review. Murtazin claimde in het verleden het einde van Windows Mobile, wat later correct bleek te zijn. Volgens Murtazin zou Microsoft een team hebben aangesteld voor de ontwikkeling van een besturingssysteem voor smartphones en tablets. Het is te verwachten dat de interface van dit besturingssysteem gebaseerd wordt op "een nieuwe visie", wat erop duidt dat er mogelijk geen gebruik wordt gemaakt van de Modern UI die nu de basis vormt voor Windows Phone.

De ontwikkeling van Windows Phone 9 is in een zeer vroeg stadium en zodoende kunnen zaken nu nog heel makkelijk veranderen. Dat betekent dus ook dat er alsnog vastgehouden kan worden aan de Modern UI.

Op dit moment is er nog geen concept, maar voor de herfst van dit jaar moet daar al verandering in komen, zodat het team op schema is voor een lancering in 2015.