1 min

In de definitieve versie van besturingssysteem Windows 8.1 komt naar alle waarschijnlijkheid een functie waardoor het mogelijk zal zijn bij het afsluiten van alle applicaties naar de desktop terug te keren, in plaats van naar het startscherm.

Bij het besturingssysteem Windows 8 en de Preview-versie van Windows 8.1 (preview) verschijnt het bekende startscherm op het moment dat alle Modern UI-applicaties worden gesloten. Het lijkt erop dat Microsoft op dit vlak een wijziging zal doorvoeren bij de update naar Windows 8.1.


In een verschenen screenshot van het nieuwe eigenschappen-menu van de taakbalk, is op te merken dat er een mogelijkheid is tot het aan- of uitvinken van een optie waarmee direct naar de desktop wordt teruggekeerd, in plaats van naar het startscherm. Het menu verschijnt wanneer er wordt geklikt op een lege plaats in de taakbalk. Het tabblad Navigatie is hierbij nieuw.

Het enige wat bij het aanvinken van deze optie vastkleeft, is dat er bij het opstarten van Windows 8.1 de desktop wordt geladen in plaats van het startscherm. Het kan natuurlijk zijn dat Microsoft hier nog een aparte optie voor aanmaakt.

De update naar Windows 8.1 zal op 18 oktober uitkomen en zal voor iedere huidige gebruiker van het besturingssysteem Windows 8 gratis te downloaden zijn.