1 min Devices

Samsung presenteert SSD met capaciteit van 1TB

Het Koreaanse Samsung heeft de SSD 840 Evo aangekondigd. Hoogtepunt van deze schijf met flashgeheugen is dat deze een capaciteit van maar liefst 1TB biedt.

De 840 Evo-serie is de opvolger van de 840-serie, wat de instap SSD-schijven van Samsung zijn. Naast de imposante 1TB-versie zijn er ook varianten met minder capaciteit: 120, 250, 500 en 750GB. De fabrikant heeft niet alleen op het gebied van opslag een flinke slag geslagen, maar ook de snelheid zou aanzienlijk omhoog moeten gaan. Afhankelijk van de capaciteit van de schijf kunnen de snelheiden oplopen tot 520 MB/s bij het schrijven van data, het lezen kan zelfs met 540 MB/s.

De 840 Evo-schijven zijn 7 millimeter dik en 2,5 inch groot. Daarmee zijn de schijven uitermate geschikt voor vervanging van een magnetische schijf in een laptop of desktopsysteem. Samsung heeft gebruik gemaakt van de eigen 10 nanometer NAND-chips en MEX-controller, eveneens van eigen makelij.

Samsung richt zich met de 840 Evo-serie niet zo zeer op prestaties, maar op hoge capaciteit tegen een lage prijs. De prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen vergelijkbaar zijn met die van de 840-serie. De SSD’s komen begin augustus beschikbaar.

Bron:CNET