Een LG Nexus 4 gekocht bij een Google-medewerker bevatte Android 4.3. Deze build is door de koper, Jeff Williams, online geplaatst. Het gaat om dezelfde build als die eerder lekte op de Samsung Galaxy S4.

Het label van de build is namelijk JWR66N en komt overeen met die van de S4. In het begin dachten mensen dat het om een grap ging, maar na een gesprek met Williams via IRC bleek het verhaal waar te zijn.

Er is een systeemdump van de telefoon door Williams online gezet. Deze is door de mensen achter Android Police geanalyseerd en als echt bestempeld. Daarna is onderzocht hoe ook anderen de build kunnen installeren en inmiddels zijn daarvan stappen online verschenen.

Het is mogelijk de Nexus 4 naar Android 4.3 te updaten via Team Win Recovery Project 2.5 of nieuwer. Daarnaast is het iemand gelukt een .zip te maken die direct geflasht kan worden op de Nexus 4 en ook al geroot is. Het updaten is mogelijk zonder dataverlies, maar houd er rekening mee dat deze versie niet stabiel hoeft te zijn.

De build is inmiddels geanalyseerd en er zijn enkele nieuwe functies ontdekt. Notificaties voor achtergrondprogramma’s blijven nu in beeld, zelfs als ingesteld is dat er geen notificaties weergegeven moeten worden. De telefoonkiezer heeft nu T9 dialing, maar dat moet wel eerst even ingeschakeld worden door Dial pad autocomplete in te schakelen. Bluetooth Smart is nu ingeschakeld, evenals AVRCP 1.3.

Er is een optie toegevoegd om WiFi te allen tijde aan te houden. Dit is gedaan voor een betere locatiebepaling. Er zijn een nieuwe camera en galerie, die eerder al in de S4-versie zijn gelekt. De Play Store is bijgewerkt en Google Keep, de notitieapp, is nu onderdeel van het Android-systeem. De nieuwe Play Store kan ook op huidige Android-apparaten geïnstalleerd worden, gezien de .apk gelekt is.

Op 24 juli houdt Google een persconferentie waarin het mogelijk de beschikbaarheid van Android 4.3 aankodigt. Daarnaast wordt op zijn minst een nieuwe Nexus 7 verwacht.