Google gaf van de Android L-preview geen versie voor de Nexus 4 vrij, maar het lijkt erop dat de smartphone toch een update naar dat besturingssysteem kan verwachten. Er is nog geen definitieve bevestiging, maar wel zijn er verscheidene Google-medewerkers met Android L op hun Nexus 4 gespot.

De Nexus 4 dateert van eind 2012, maar de eigenaren leven op dit moment in onzekerheid over de komst van Android L naar hun toestel. Google gaf geen preview van het besturingssysteem vrij voor de Nexus 4, waardoor sommigen simpelweg aannamen dat er geen update zou komen omdat het toestel de update niet aankan.

Zo eenvoudig is het echter niet, want ook de goedkope toestellen van bijvoorbeeld Motorola zullen de update ontvangen. De Nexus 4 lijkt qua hardware dan ook zeker capabel genoeg. Het is daarom ook eigenlijk niet zo’n wonder dat Google-medewerkers bezig zijn met het testen van het nieuwe besturingssysteem op de Nexus 4. Natuurlijk kunnen de medewerkers aan de hand van de tests ook besluiten dat de Nexus 4 niet voldoende kracht aan boord heeft, maar dat zou in onze ogen opmerkelijk zijn.

De vrijgave van Android L wordt later dit jaar verwacht.