2min

Samsung gaat opnieuw een Nexus 10-tablet ontwikkelen voor Google, dat heeft Sundar Pichai, verantwoordelijk voor Android en Chrome bij Google, aan een journalist van de Wall Street Journal laten weten. Wanneer de nieuwe Nexus 10 verwacht kan worden en wat de specificaties zijn, is nog onduidelijk.

Google heeft nu drie Nexus-producten die elk jaar vernieuwd worden. Een smartphone, een 7 inch tablet en een 10 inch tablet. Aan een journalist van de WSJ liet Pichai weten dat Samsung opnieuw een Nexus 10 zal gaan maken voor Google. Hoe die eruit komt te zien, welke specificaties die krijgt en wanneer we deze kunnen verwachten, is niet gezegd.

De vorige Nexus 10 werd tegelijk met de Nexus 4 (smartphone) op 29 oktober 2012 aangekondigd en verscheen in november al in diverse landen in de winkels. Destijds stond het evenement in het teken van Android 4.2. We hebben gisteren de presentatie van Android 4.3 gehad met de introductie van de Nexus 7. De grote vraag is dus of we dit najaar opnieuw een Google-evenement kunnen verwachten voor de introductie van de nieuwe Nexus 10, Nexus-smartphone en mogelijk Android 5.0?

Het ligt echter niet voor de hand dat we dit najaar al Android 5.0 krijgen. Dat zou betekenen dat fabrikanten twee grote updaterondes moeten doen voor Android binnen een jaar. Ervaring heeft inmiddels uitgewezen dat Android-fabrikanten de grootste moeite hebben om hun assortiment up-to-date te houden. Samsung heeft op dit moment nog niets aan te kondigen rond een nieuwe Nexus 10.