1 min

Tags in dit artikel

,

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Google Nexus 10 niet veel langer op zich zal laten wachten. Eerder vandaag bleek de tablet zelfs al even zichtbaar in de Google Play Store. Hierdoor is meer bekend over de uiteindelijke specificaties van het apparaat.

De fabrikant van de nieuwe Google Nexus 10 is momenteel nog niet bekend. Google ging bij de eerdere Nexus 10 de samenwerking aan met Samsung. Geruchten wijzen nu op zowel Samsung als Asus, dat ook verantwoordelijk is voor de Nexus 7.

Wel lijkt het erop dat de definitieve specificaties bekend zijn, doordat de Google Nexus 10 zich even liet zien in de Google Play Store. Hieruit valt op te maken dat er gebruik wordt gemaakt van de Qualcomm Snapdragon 800-chipset met een Adreno 330 grafische processor. De schermresolutie zal 2560 x 1600 pixels bedragen, waarmee 300 pixels per inch worden getoond.

Verder mag de Google Nexus 10 de primeur dragen van de eerste tablet met een werkgeheugen van 3GB. Aan de achterzijde zal een 8 megapixel-camera te vinden zijn en aan de voorzijde een 2,1 megapixel-camera. De opslagcapaciteit zal 32GB bedragen en de batterij zal een capaciteit van 9.500 mAh hebben. De Google Nexus 10 zal naast WiFi en Bluetooth ook een NFC-ondersteuning bezitten voor het maken van verbindingen met de buitenwereld.

Het is nog niet bekend wanneer de Google Nexus 10 officieel zal worden aangekondigd en of deze in de Benelux verkrijgbaar zal worden.