2min

In de meest recente build van Google Chrome zijn enkele nieuwe touch-vriendelijke functies gevonden. De Chrome-browser lijkt wat aanpassingen te krijgen voor de vele Windows 8-apparaten met touchscreens die de laatste tijd zijn verschenen en nog gaan verschijnen. Hiermee volgt Google het voorbeeld van Microsoft die Internet Explorer al eerder aanpasten aan touchscreens.

Eén van de nieuwe functionaliteiten in Chrome is dat je door te swipen naar de vorige of de volgende pagina kan gaan in de browser. Dit was al mogelijk in Internet Explorer 10 op Windows 8. Ook heeft Google het bekende pinch-to-zoom (knijpen) toegevoegd, een functie die vooral bekend is van tablets en smartphones. Hierdoor wordt het eenvoudiger om in en uit te zoomen op webpagina’s.

Ook heeft Google nu volledige ondersteuning voor het schermtoetsenbord toegevoegd. Het schermtoetsenbord wordt getoond als je op de adresbalk of tekstboxen drukt met een vinger.

Op dit moment zitten de functies alleen nog in de Canary-build van Google Chrome. Dit is een testversie van Chrome en wordt vrijwel dagelijks geüpdatet met nieuwe features en fixes. Deze versie is dan ook minder stabiel dan de normale build. Zodra een functie goed door de testfase is gekomen zien we deze vaak verschijnen in de stabiele versie van Chrome.

Google heeft voor Windows 8 zowel een Modern UI als een desktopversie van Chrome uitgebracht. Alleen de Modern UI functies mist echt goede touch-ondersteuning. Het is eigenlijk gewoon een hele kale Chrome-versie. De Modern UI-versie van Internet Explorer scoort dan ook beter als die van Chrome.