2min Devices

Ubuntu-laptop Sol werkt volledig op zonne-energie

Sol is een project van het Canadese WeWi Telecommunications, een bedrijf waar in Nederland nog niemand van gehoord zal hebben, maar zij hebben een laptop ontwikkeld die volledig draait op zonne-energie. Sol moet binnenkort in Ghana op de markt gaan komen voor een prijs van 300 dollar.

Over de exacte specificaties van de Sol-laptop is nog niets bekendgemaakt, de website van Sol is ook alles behalve duidelijk. Er wordt gesteld dat het de ideale laptop is om bijvoorbeeld in Afrika mee te werken in gebieden waar weinig stroom beschikbaar is. Achter het scherm zit een systeem verwerkt waarmee je zonnepanelen kan uitklappen en waarmee de laptop binnen twee uur volledig kan worden opgeladen. De accu van de Sol gaat zo’n 10 uur mee op een volle lading. Ook kan de laptop gewoon gebruikt worden als de zonnepanelen zijn geopend en de accu leeg is.

De laptop moet binnenkort in Ghana op de markt gaan verschijnen voor 300 dollar. Over de specificaties is helaas niets bekendgemaakt. Op basis van enkele onbevestigde berichten zou er een Intel processor inzitten en zou het scherm een HD-resolutie hebben. Qua connectiviteit zou er WiFi aanwezig zijn en optioneel een satellietmodule om verbinding met het internet te maken. De laptop wordt geleverd met Ubuntu.

Bron:OMGUbuntu