Apple staat niet bekend om het afleveren van halfbakken producten, daarom was het even slikken voor de fanatieke community toen de Kaarten-applicatie van het in Cupertino gevestigde bedrijf in het geding kwam. Uit een verslag van CNET blijkt nu dat applicatieontwikkelaars al gewaarschuwd hadden dat de applicatie niet goed werkte.

De ontwikkelaars waren met name ontevreden over de aangeleverde API’s waarmee ze moesten werken. Daarnaast hadden ze vraagtekens bij de aangeleverde data die ze moesten verwerken in de Kaarten-applicatie. Een van deze ontwikkelaars zei hier het volgende over: "Wat we nodig hadden was niet zozeer een functie die ons wees als één locatie onjuist was, maar dat we een hele regio konden selecteren en dat vervolgens aan kon worden gegeven wat er binnen die regio onjuist was".

De ontwikkelaars betreuren het ook dat gebruikers nu met oplossingen moeten komen om de problemen aan te pakken, terwijl juist was gehoopt dat ze in deze fase opmerkingen konden maken over hoe de Kaarten-applicatie verder uitgebreid kan worden.

Apple heeft al wel enkele aanpassingen aan de eigen Kaarten-dienst toegevoegd, wat tot tevredenheid leidde bij ontwikkelaars. Dat er nog een lange weg voor Apple te gaan is om tot de kwaliteit van Google Maps te komen is echter wel duidelijk.