2min Devices

Afstandsbediening voor Google Glass in de maak

Google is druk bezig met het door ontwikkelen van Google Glass, een bril met ingebouwde computer die je straks van informatie kan voorzien of kan helpen bij dagelijkse dingen. Google’s idee is dat je de bril zoveel mogelijk met je stem kan besturen of door de bril even aan te raken. Nu is er een ander bedrijf dat Remotte heeft aangekondigd, een handige afstandsbediening voor je Google Glass.

De Remotte voor Google Glass brengt weer allemaal extra mogelijkheden naar de Google Glass. In de afstandsbediening zit namelijk behalve een Bluetooth-chip om verbinding te maken met de Google Glass, ook een temperatuur sensor, barometer, accelerometer en gyroscoop. Waardoor allerlei omgevingsinformatie kan worden uitgelezen door de afstandsbediening en worden doorgegeven aan de Google Glass. Remotte is ook open voor ontwikkelaars om apps voor te ontwikkelen.

Wel zal de afstandsbediening ongetwijfeld leiden tot nog meer kritiek op de Google Glass. Er zijn al verschillende organisaties en mensen bezorgd over de inbreuk op privacy die Google Glass met zich meebrengt doordat er een camera aanwezig is in de bril. Met de afstandsbediening kan nu ook stilzwijgend een video worden opgenomen, zonder de afstandsbediening moet de gebruiker zeggen: "Ok Glass, record a video", dat is nu overbodig geworden.

Het is natuurlijk mogelijk dat we allemaal even moeten wennen aan het feit dat er straks brillen in het straatbeeld verschijnen met ingebouwde camera’s en computers, het kan ook zijn dat dit soort producten worden verboden in steden of zelfs in landen. In Las Vegas geldt al min of meer een verbod voor de Google Glass. De casino’s en stripclubs staan het gebruik van een Google Glass niet toe.

Bron:Remotte