Het heeft er alle schijn van dat Google een flinke set aan besturingsmogelijkheden wil implementeren in Google Glass. De digitale bril zou bijvoorbeeld te besturen zijn met gebaren met vingers, het hoofd en de ogen.

De aanwijzingen voor de gebaren zijn volgens vinder fodawim "diep begraven" in MyGlass, de compagnon-app van Google Glass. De meest interessante vermeldingen in de code hebben betrekking op gebaren met het hoofd, de ogen en de vingers. In het geval van de ogen kan bijvoorbeeld een knipoog worden gegeven om een foto te nemen, met een knijpbeweging van twee vingers kan worden ingezoomd op een webpagina.

Ook zijn er andere regels code te zien welke suggereren dat er de optie is om Google Glass door een ander te laten gebruiken. Er wordt namelijk een Gast-mode aangehaald. Vorige week verscheen in het nieuws dat Google de bril op afstand kan uitschakelen wanneer deze door een ander wordt gebruikt, het lijkt er echter op dat er wel mogelijkheden zijn om de bril kortstondig uit te lenen. Het verzenden van een videostream naar contacten wordt ook aangehaald.

Het is mogelijk dat deze functies niet in de uiteindelijke versie van Google Glass verschijnen, maar dat Google er bezig is met het uitproberen van de mogelijkheden is bemoedigend.