1 min

De iPhone 5C heeft mogelijk geen ondersteuning voor Siri, meldt Gene Munster van analistenbureau Piper Jaffray. De iPhone 5C zal mogelijk de iPhone 4S vervangen.

Het is logisch dat verwacht wordt dat de iPhone 5C bepaalde mogelijkheden niet aan boord zal hebben, omdat Apple ervoor moet zorgen dat de smartphone goedkoper wordt dan de iPhone 5 en nog aan te kondigen iPhone 5S. Eén van de zaken waarop volgens Munster bezuinigd zal worden, zijn de microfoons en dus ook de ondersteuning voor Siri.

Volgens Munster moet de iPhone 5C in de Verenigde Staten een prijskaartje van 300 dollar krijgen. Waarschijnlijk zal het dollarteken in Europa ingewisseld kunnen worden voor een euroteken, of zal de prijs zelfs nog iets hoger worden.

Munster doet ook uitspraken over de iPhone 5S, waarvoor hij overigens weinig verwachtingen heeft. Het nieuwe topmodel van Apple zal een vingerafdruklezer bevatten om het scherm te ontgrendelen. Munster verwacht niet dat de sensor ook gebruikt zal worden voor de afhandeling van mobiele betalingen, zo’n functie verwacht de analist pas in 2014 te zien.

Naar verwachting zal Apple de iPhone 5C en iPhone 5S op 10 september presenteren.