Tijdens een conferentiegesprek werd Apple’s CEO Tim Cook gevraagd welke rol de iPhone 5C speelt in het bereiken van de budgetbewuste klant. Hierop wist de CEO van Apple aan te geven dat dat waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Vannacht vond er een conferentiegesprek plaats met Apple’s CEO Tim Cook. In dit gesprek over het de kwartaalcijfers vroeg een analist aan Cook hoe de iPhone 5C het bedrijf moest gaan helpen om de budgetbewuste klant te bereiken. Cook gaf hierop aan: "Dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren."

De topman van Apple gaf aan dat de iPhone 5C nooit bedoeld was om een budgettelefoon te worden. "Op dit moment is de iPhone 4S ons instapmodel. De iPhone 5C is bedoeld als een mid-range toestel."

In eerste instantie werd er door veel mensen verwacht dat de iPhone 5C zou gaan dienen als het nieuwe instapmodel. Door de plastic behuizing zou het toestel ideaal zijn voor mensen die graag gebruik maken van iOS, maar niet de hoofdprijs willen betalen voor de iPhone 5S (review). Nu blijkt dus dat de gekleurde iPhone vanuit Apple nooit is bedoeld als een budgettelefoon.

Van de iPhone 5C werd ook verwacht dat het toestel vooral in opkomende markten zoals China en Rusland goed zou presteren. Dit bleek enigszins tegen te vallen, omdat de prijs te hoog ligt voor veel mensen in die landen. In China is Xiaomi erg populair, een merk dat high-end toestellen aanbiedt voor lage prijzen.