1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung is er niet vies van om af en toe wat nieuws te proberen. Ook nu komt het Koreaanse bedrijf met een nieuw initiatief, waarbij het een oud idee een de recyclebak heeft gestoken. Samsung komt namelijk met een Android-smartphone die dichtgeklapt kan worden.

In het begin van het afgelopen decennium was het maar al te normaal dat je smartphone dichtgeklapt kon worden, maar door de opkomst van de smartphone met touchscreen raakte dit ontwerp snel in de verdrukking. Samsung gaat het echter opnieuw proberen met de Samsung Hennessy W789, een clamshell-smartphone met twee aanraakgevoelige schermen van 3,3 inch.

De Hennessy W789 draait op Android 4.1 Jelly Bean, inmiddels een enigszins achterhaalde versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Er is verder onder andere voorzien in een quad-core processor die draait op 1,2 GHz en een camera met een 5 megapixel-resolutie. Belangrijker is echter dat er ook druktoetsen op het apparaat zitten.

Samsung zou ook een high-end variant van de Hennessy W789 in ontwikkeling hebben, genaamd Samsung Galaxy Folder. In het recente verleden lanceerde het Koreaanse bedrijf al meerdere opvallende apparaten waarbij niet duidelijk was of er een markt voor was. Voorbeelden zijn de Samsung Galaxy Note (review), Galaxy Camera (review) en Galaxy Mega 6.3 (review).

Wat de Samsung Hennessy W789 zal kosten en wanneer en waar het toestel wordt uitgebracht is op het moment van schrijven nog niet bekend.