Samsung heeft het afgelopen jaar de markt verovert met zijn nieuwe Edge-smartphones, daarvan zijn beide zijkanten afgerond. Dat is echter nog maar het begin van de scherminnovaties die Samsung in petto heeft, het bedrijf werkt namelijk aan een smartphone waarvan het scherm kan worden dubbelgevouwen. Hierdoor kan het Zuid-Koreaanse bedrijf de clamshell 2.0-smartphone ontwikkelen.

Samsung is naar verluidt druk bezig met het testen van een nieuwe smartphone waarbij het scherm kan worden dubbelgevouwen in de lengte. Als je het toestel openklapt krijg je dus min of meer een vierkant scherm in plaats van een langwerpig scherm. Daarmee zou Samsung het gat tussen smartphone en tablet ook een stuk kleiner maken.

We hoeven er vooralsnog niet op te rekenen dat de Galaxy S7 ineens een dergelijke innovatie gaat krijgen, dat is te risicovol voor Samsung. Er zijn berichten dat dit toestel in januari gepresenteerd gaat worden, dat zou dan op de CES in Las Vegas moeten gebeuren. Er worden zelfs al specificaties gemeld, een Snapdragon 820, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, maar dat klinkt een beetje als een open deur.

Veel is nog onduidelijk over dit mogelijke nieuwe toestel, maar een ding staat vast, het is innovatief en het lijkt ook zeer bruikbaar. Uiteraard moet het dan wel goed zijn uitgewerkt en het dubbelvouwen moet zeer soepel gaan. We kunnen zelfs spreken van een soort clamshell 2.0.