1 min Devices

Google Glass-ontwikkelaar maakt prijsvergelijker

Een ontwikkelaar is erin geslaagd om een prijsvergelijker voor Google Glass te ontwikkelen. De applicatie maakt gebruik van de camera om een barcode te scannen en zoekt via verschillende websites naar relevante prijzen en recensies van het desbetreffende product.

Dergelijke applicaties kennen we al wel voor smartphones, maar voor Google Glass was zoiets tot op heden nog niet ontwikkeld. Het zou een populaire app kunnen worden als Google Glass eenmaal op grote schaal op de markt terecht komt.

Op dit moment bevindt de ontwikkeling van de applicatie zich nog in een vroeg stadium en werkt deze nog vrij traag. Het is bovendien nog niet mogelijk om recensies in te kijken en waar het product nog meer te koop is. Momenteel is het dus enkel mogelijk om de prijzen en waarderingen in te zien. Middels verschillende bewegingen is het mogelijk om het product op een wenslijst te plaatsen of de zoekopdracht te annuleren.

Ontwikkelaars die het gelukt is om een exemplaar van de bril in handen te krijgen kunnen de vroege versie alvast installeren. De consumentenversie van de slimme bril wordt in 2014 verwacht.

Bron:The Verge