Er is meer bekend geworden over de tablet van Nokia. Eerder deze maand lekte al een foto van het product waaruit bleek dat Windows RT het dienstdoende besturingssysteem is. Vandaag wordt er wat meer over de componenten bekend.

The Verge melt op basis van ingewijde bronnen dat de tablet qua uiterlijk veel zal doen denken aan de Windows Phones van het Finse bedrijf. Een van de eigenschappen die daaraan moet bijdragen is dat de tablet in verschillende kleuren beschikbaar komt. Sirius, zoals de codenaam van de tablet luidt, zal dunner worden dan de huidige iPad van Apple. De tablet draait op een Snapdragon 800-chipset, in combinatie met 2GB werkgeheugen.

Er is 32GB interne opslagcapaciteit, eventueel verder uit te breiden middels een micro SD-kaartje. Ook beschikt de tablet over een micro HDMI- en micro USB-poort. In een optioneel toetsenbord bevindt zich een tweede accu die de standaard 10 uur verder aanvult.

Aan de achterkant bevindt zich een 6 megapixel-camera, de voorkant beschikt over een 2 megapixel-camera. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en heeft een Full HD-resolutie. Nokia wil er met een hoge verlichting voor het scherm voor zorgen dat het ook buitenshuis mogelijk is om het scherm goed af te lezen.

Nokia zal de tablet waarschijnlijk op 26 september uit de doeken doen.