Sony heeft een korte video gepubliceerd waarin zijn nieuwe topmodel te zien is. De opvolger, die de codenaam Honami draagt, lijkt in veel opzichten op de Xperia Z (review), maar er zijn tevens duidelijke verschillen.

In de video is duidelijk te zien dat Sony er opnieuw voor heeft gezorgd dat de smartphone waterdicht is. Een opvallend element hierbij is dat de poort voor de koptelefoon niet afgedekt wordt met een klepje. Er wordt ook opgemerkt dat "het beste nog beter wordt", wellicht een verwijzing naar een nog betere weerstand tegen het binnendringen van water.

Honami krijgt naar verluidt een 20 megapixel-camera, wat het hoogtepunt moet vormen voor deze smartphone. Mogelijk schiet de telefoon ook video’s in 4K-resolutie, wat een primeur zou zijn. De Snapdragon 800-chipset waarvan de smartphone vermoedelijk wordt voorzien is daartoe in staat. Het scherm wordt minimaal 5 inch groot.

Sony zal de Honami op 4 september uit de doeken doen, het is te verwachten dat het nieuwe topmodel van het Japanse bedrijf dan een andere naam zal dragen.