1 min

De Galaxy Gear, welke Samsung op 4 september uit de doeken doet, zal naar verluidt een accuduur van 10 uur hebben. Het horloge is verder voorzien van een scherm van 2,5 inch met een resolutie van 320 bij 320 pixels.

Met een accuduur van tien uur lijkt dat direct het eerste verbeterpunt voor een eventuele opvolger. De meeste mensen zullen zo’n horloge direct na het opstaan willen dragen gedurende de hele dag, dan is het niet prettig als de smartwatch tegen het einde van de kantooruren al zonder acculading zit, met de hele avond nog voor de boeg.

Galaxy Gear zal draaien op één van de versies van Android Jelly Bean. Het is aannemelijk dat het horloge van een lichtere versie van het besturingssysteem wordt voorzien. Toch zal het horloge een dualcore-processor die tikt op 1,5GHz aan boord hebben. Het werkgeheugen bedraagt daarnaast 1GB, als we de geruchten mogen geloven.

Opvallend genoeg wordt het horloge volgens de geruchten ook voorzien van een camera. Deze zou foto’s vastleggen in 4 megapixel, video’s in 720p. Eerder gingen geruchten over slechts 2 megapixel.

Samsung’s vice-president heeft al aangegeven dat het bedrijf de Galaxy Gear op 4 september zal presenteren. Wanneer het horloge in de winkelschappen belandt is niet bekend.