1 min

Tags in dit artikel

,

Waar voorheen producenten van processors nogal sceptisch waren over het feit dat hun producten door menig ijverige consument tot het uiterste werden getest door het handmatig overklokken, doen zij hier tegenwoordig zelf vrolijk aan mee. Intel demonstreerde zelfs de mogelijkheid om een SSD sneller te laten werken.

Dat we onder andere de processor en harde schijf kunnen overklokken, weten we. Nieuw is dat Intel laat zien dat ook de SSD te overklokken valt. Intel heeft al laten doorschemeren dat het bedrijf dit willen laten zien op 10 september, tijdens het jaarlijkse Intel Developer Forum in San Francisco.

Intel stond echter te popelen om te tonen waartoe ze in staat zijn met de SSD en bood alvast een voorproefje aan een handvol belangstellenden op de PAX Prime-beurs in Seattle.

Aldaar werd een Intel SDD van 480GB overkookt van 400MHz naar 624MHz, door middel van de Extreme Utility Tool software die reeds beschikbaar is. Ook de NAND Flash-snelheid werd hiermee opgeschroefd van 83MHz naar 100MHz.


Intel gaf wel aan dat een overklokbare SSD duurder zal zijn dan een normale variant.