1 min Devices

Apple werkte aan eigen prototype Google-Glass

Met de komst van Google Glass in het vooruitzicht, verklaart Tony Fadell, voormalig Senior Vice President van de iPod-afdeling en tegenwoordig CEO van Nest, dat Apple in het verleden al werkte aan een prototype van een product dat doet denken aan Google Glass.

Volgens Tony Fadell was Apple, in de tijd dat hij aan het aan het hoofd stond van de afdeling die de iPod produceerde, te druk met het uitvoeren en perfectioneren van de productie hiervan, dat er geen tijd was om meer energie te steken in het Google Glass-achtige product. Overigens had het prototype van Apple meer weg van een Virtual Reality-bril dan het product wat Google Glass lijkt te worden. Apple dacht volgens Fadell ook na over afstandsbedieningen en videocamera’s.

De reden die wordt gegeven voor het niet verder ontwikkelen van de bril door Tony Fadell strookt met een van de vier sleutels naar succes, zoals die in 2011 door hoofd marketing Greg Joswiak werd geformuleerd. Deze is namelijk het simpelweg nee zeggen tegen bepaalde ideeën.

Bron:9to5Mac