2min

Als we de website 9to5Google mogen geloven dan laat het bedrijf al prototypes zien van een nieuwe Google Glass aan partners. De nieuwe Google Glass zou al sinds oktober vorig jaar aan partners van het bedrijf worden getoond, al bevindt de ontwikkeling van het nieuwe model zich nog in een zeer vroeg stadium.

Google maakte in januari bekend dat het Google Glass-Explorer programma is afgelopen en daarna werd Google Glass onder gebracht in de Nest-divisie. De Nest-divisie van Google is nu verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een eindproduct van Google Glass dat voor de massa beschikbaar moet komen. Eerder werd verwacht dat dat nog wel even kon gaan duren omdat het oude Google Glass-team vast zou zitten en daarom de Nest-divisie nu helemaal opnieuw zou beginnen.

Nu blijkt dat Google in oktober maar na de overdracht aan Nest nog Google Glass-prototypes heeft laten zien aan partners. De vraag is nu of Google een oud prototype laat zien dat niet meer wordt doorontwikkeld of dat Nest inmiddels een basisontwerp heeft voor de nieuwe Google Glass.

Het team dat aan Glass werkt is de afgelopen maanden in elk geval flink op de schop gegaan en veel ontwikkelaars zijn vervangen. Ook werken maar liefst 10 startups mee aan de ontwikkeling van Google Glass om nieuwe apps en software ervoor te bouwen.

Wellicht dat Google tijdens Google I/O nog iets bekendmaakt over de Google Glass, maar Tony Fadell, de CEO van Nest, heeft al duidelijk laten weten dat er geen prototypes meer worden vrijgegeven, als Google nu nog een nieuwe Glass zou tonen dan zou het gaan om een eindproduct dat direct de verkoop in kan voor de massa. Ook zou Fadell de Glass helemaal van voor af aan opnieuw willen ontwikkelen en ontwerpen, wat de kans klein maakt dat Google al intern een prototype heeft van de nieuwe Glass.