2min Devices

‘Samsung Galaxy S5 met Tizen én Android op komst’

Hoewel de geplande release van de Samsung Galaxy S5 naar verluidt pas in maart 2015 zal plaatsvinden, komen er steeds meer puzzelstukjes binnen die beetje bij beetje een beeld verschaffen over met wat voor nieuwe generatie smartphone de wereld kennis zal gaan maken. Samsung zou de Galaxy S5 mogelijk niet alleen met Android uitbrengen.

Als Samsung volgens schema werkt, zou de opvolger van de Galaxy S4 (review) tegen het einde van dit jaar in productie gaan. Deze Samsung Galaxy S5 zou de eerste smartphone uit de handen van de Koreaanse fabrikant kunnen worden die een metalen behuizing meekrijgt. Ook zal de Samsung Galaxy S5 worden uitgerust met een 64-bit processor, net als de iPhone 5S van concurrent Apple.

Nieuw is dat Samsung er waarschijnlijk voor gaat kiezen om het samen met Intel ontwikkeld mobiele besturingssysteem Tizen toe te passen op de Galaxy S5.

Echter, gezien de populariteit echter Android als besturingssysteem op smartphones, zal de Galaxy S5 in twee varianten worden uitgebracht. Eén met Android, een ander met Tizen. Hierdoor wordt de consument niet gedwongen om te kiezen, maar kan de smartphone worden aangeschaft met het besturingssysteem naar keuze.

Duidelijk is dat Samsung in de nabije toekomst graag het eigen mobiele besturingssysteem op onder andere smartphones en tablets wil gaan toepassen. Het optioneel aanbieden van Tizen op de Galaxy S5 voor de consument, lijkt een goede kennismaking met dit mobiele besturingssysteem.

Bron:TechRadar