Samsung organiseerde voor de presentatie van de Galaxy S III en Galaxy S4 een afzonderlijk evenement, maar de Galaxy S5 werd tijdens het Mobile World Congress getoond, tezamen met talloze producten van andere fabrikanten. Samsung zou hiervoor hebben gekozen om een gebrek aan innovatie te verbergen en de iPhone 5S te beconcurreren.

Volgens bronnen uit de industrie zijn het gebrek aan innovatie en de in Europa goed presterende Apple iPhone 5S (review) de redenen dat Samsung niet opteerde voor een afzonderlijk evenement voor de Galaxy S5 (hands-on). Het is moeilijk te verifiëren hoe betrouwbaar de berichtgeving van de bewuste Koreaanse krant is.

Samsung wilde volgens de bronnen voorkomen dat er al te veel aandacht zou uitgaan naar de weinige vernieuwing die de Galaxy S5 zou brengen. Zo miste de Galaxy S5 veel zaken waar van tevoren op werd gehoopt. Denk bijvoorbeeld aan een metalen behuizing, een flexibel scherm, een 2K-resolutie, een 20 megapixel-camera, een irisscanner en een 64bit-processor. Wel is de smartphone waterbestendig en is er een vingerafdrukscanner en hartslagmeter toegevoegd.

De Galaxy S-serie is het meest populair in Europa en in ons continent is de iPhone 5S erg goed ontvangen. Om dat succes een halt toe te roepen, zou Samsung de Galaxy S5 snel op de markt wilen brengen. "Ik hoorde dat het nodig was dat ons bedrijf snel met een nieuwe versie zou komen omdat de iPhone 5S in Europa beter presteerde dan verwacht."

De Samsung Galaxy S5 wordt op 11 april in de winkels gelegd.