2min Devices

BlackBerry Z30 met 5 inch-scherm gepresenteerd

Het Canadese BlackBerry heeft een nieuwe smartphone in de BlackBerry 10-lijn uit de doeken gedaan. De BlackBerry Z30 is inmiddels het vierde toestel uit de reeks en is de grootste en krachtigste smartphone van het bedrijf tot nog toe.

De BlackBerry Z30 zal beschikken over een Super AMOLED-scherm van 5 inch en een processor die draait op 1,7 GHz. De geïntegreerde grafische processor bestaat uit vier kernen. Met een accu met een capaciteit van 2.880 mAh belooft BlackBerry een accuduur van minstens 25 uur onder alle omstandigheden. De BlackBerry Z30 beschikt over stereospeakers die uitgerust zijn met BlackBerry Natural Sound, waarmee de kwaliteit van spraak- en videogesprekken omhoog zou moeten gaan. BlackBerry beweert dat bellers het idee zullen hebben dat ze zich in dezelfde ruimte zullen bevinden tijdens een gesprek.

Gezamenlijk met de BlackBerry Z30 geeft het Canadese bedrijf ook BlackBerry 10.2 uit. Met deze update wordt natuurlijk ondersteuning voor de nieuwe smartphone toegevoegd, maar ook qua functionaliteit gaat het zaakje er weer op vooruit. Zo wordt een Priority Hub toegevoegd waarbij een onderliggend systeem van de gebruiker leert en kan bepalen wat voor meldingen van bijvoorbeeld e-mail en sociale netwerken op een bepaald moment van belang is voor de eigenaar. Vanaf medio oktober zal BlackBerry 10.2 ook uitgerold worden naar de BlackBerry Z10 (review), Q5 en Q10 (review).

De BlackBerry Z30 zal vanaf volgende week in het Verenigd Koninkrijk en Midden-Oosten beschikbaar worden gesteld, andere regio’s volgen voor de feestdagen. Of en wanneer het toestel in België en Nederland wordt uitgebracht is op het moment van schrijven nog onduidelijk, evenals de prijs.

Meer afbeeldingen vind je in de galerij bij dit artikel.

Bron:BlackBerry