1 min

Moumantai, een Japanse website die reserveonderdelen voor mobiele apparaten verkoopt, biedt via de site een behuizing aan voor de nieuwe iPad mini 2. Een opvallende eigenschap van deze behuizing is dat het gaat om een behuizing in de kleur Space Gray, een kleur die Apple ook gebruikt bij de iPhone 5S.

Hoewel de naam van de kleur hetzelfde is, lijkt de Space Gray-kleur van de iPhone 5S wat donkerder te worden dan die van de iPad mini 2. Dat kan echter ook aan de gebruikte camera liggen. Volgens de Japanse bron zou de kleur de zwarte versie van de huidige generatie iPad mini moeten vervangen, wat ook bij de iPhone-lijn is gebeurd. De behuizing van de iPad mini 2 wordt aangeboden voor 10.000 yen, wat omgerekend ongeveer 75 euro is.

Naar verwachting zal Apple binnenkort behalve een nieuwe generatie grote iPads ook een nieuwe generatie iPad mini’s gaan aankondigen. De vijfde generatie iPads zouden qua ontwerp meer moeten gaan lijken op de huidige iPad mini. Ook de nieuwe iPad mini’s zouden qua ontwerp hetzelfde zijn als de huidige generatie iPad mini’s, maar zullen waarschijnlijk wel uitgerust worden met een Retina-scherm.