Opnieuw zijn er afbeeldingen van de achterkant van Apple’s iPad 5 uitgelekt. Uit de afbeeldingen valt op te maken dat Apple’s nieuwe tablet minder breed wordt en waarschijnlijk ook lichter en dunner zal zijn. Dat onderschrijft eerdere geruchten dat de nieuwe tablet qua ontwerp meer zal lijken op de iPad mini.

De bron van de gelekte afbeeldingen is Sonny Dickson, wie de afgelopen maanden ook al regelmatig verantwoordelijk was voor foto’s van de iPhone 5C en iPhone 5S. Deze afbeeldingen bleken achteraf gezien perfect overeen te komen met de werkelijkheid, daarmee lijkt het er sterk op dat ook deze nieuwe afbeeldingen met de werkelijkheid zouden kunnen stroken.

Op de nieuwe afbeeldingen is de achterkant van de iPad 5 vanuit allerlei hoeken te zien. De behuizing heeft een andere kleur dan waarin iPads vooralsnog zijn uitgebracht. Momenteel is de grote iPad te verkrijgen met een zilveren behuizing, de iPad mini is er ook in een zwartkleurige editie. Bij deze behuizing gaat het echter om de kleur Space Gray, waarin ook de iPhone 5S is uitgebracht.

Naar verwachting wordt de iPad 5 samen met de iPad mini 2 gepresenteerd op een evenement dat op 15 oktober plaatsvindt. Apple heeft dit evenement echter nog niet bevestigd. Meer afbeeldingen van de tablet zijn te vinden op de website van Sonny Dickson.