1 min

Eerder meldden we nog dat Apple volgens analistenbureau KGI Securities de nieuwe iPads niet in de gouden kleur of met Touch ID uit zal brengen. Website nowhereelse.fr is het hier echter niet mee eens en wist een reeks foto’s te verkrijgen waarop de gouden variant van de iPad mini 2 te zien is, met een Touch ID-knop.

De Franse website wist via een Chinees forum deze foto’s te bemachtigen. Op de foto’s is niet alleen een gouden iPad mini 2-behuizing te zien, maar ook de Home-knop doet sterk denken aan die van de iPhone 5S (review) waardoor het aannemelijk lijkt dat Apple Touch ID ook op de iPad gaat introduceren.

KGI Securities meldde eerder deze week dat het analistenbureau verwachtte dat Apple de iPad 5 en iPad mini 2 zonder Touch ID zou uitbrengen. Ook een gouden kleur zou niet in de pijplijn zitten. Tot deze conclusie kwam KGI Securities op basis van de problemen die Apple op dit moment heeft met het produceren van de gouden behuizingen en de Touch ID voor de iPhone 5S.

Op dit moment krijgen we dus nogal tegenstrijdige berichten over wat Apple precies aan iPad-producten gaat aankondigen. Gelukkig is het wachten bijna afgelopen. Vanavond heeft Apple een evenement gepland waar meer duidelijk moet worden.