1 min

Verschillende fabrikanten hebben de laatste jaren veel aandacht en moeite besteed aan de verbetering van camera’s. Ook Samsung wil zijn bijdrage leveren met ISOCELL, een oplossing die foto’s in slechtverlichte omgevingen aanzienlijk zou moeten verbeteren.

Naast Samsung hebben andere merken als Apple, Nokia en Sony ook hard aan de weg getimmerd op het gebied van camera’s. De Apple iPhone 5S heeft bijvoorbeeld een geavanceerde flitser die voor natuurgetrouwe kleuren op een foto moet zorgen, de Nokia Lumia 1020 maakt foto’s met een resolutie van 41 megapixel en de Sony Xperia Z1 schiet ze in 21 megapixel-formaat.

Samsung’s ISOCELL moet ervoor zorgen dat de lichtgevoeligheid van de camera verbeterd wordt, waardoor de kleurechtheid en algemene kwaliteit van de foto behouden blijven. ISOCELL zal volgens Samsung zijn opwachting maken in nieuwe high-end smartphones en tablets van het Koreaanse bedrijf.

De eerste sensor die voorzien is van de techniek krijgt het typenummer S5K4H5YB, deze schiet foto’s in 8 megapixel met een 1/4 inch optisch formaat.