1 min

Microsoft lijkt de enige overgebleven partij die nog Windows RT-producten aanbiedt. Dell was de enige partner van het bedrijf uit Redmond die het besturingssysteem nog steunde, maar dat lijkt nu vrijwel zeker voorbij.

Dell leverde Windows RT in combinatie met de XPS 10 (review). De XPS 10 is vanaf vandaag niet meer te koop in Dell’s online winkel, de Latitude 10 met Windows 8 wordt als alternatief aangedragen. Er bestaat nog een kans op een opvolger van de XPS 10, maar analisten achten dit niet waarschijnlijk. Dell lijkt hiermee het voorbeeld van concurrenten Asus, Lenovo en Samsung, die al eerder hun steun opzegden.

Microsoft zelf kondigde deze week nog een nieuw Windows RT-systeem aan: de Surface 2, wat de opvolger van de Surface RT (review) is. Het lijkt er dus op dat Microsoft zelf flink aan het werk moet gaan om een succes te maken van het besturingssysteem voor systemen met een ARM-processor. Dat moet dan gaan gebeuren met de Surface 2, terwijl ook de Surface RT in de verkoop blijft.