Waar Microsoft al vrij snel na de lancering van de Surface-tablet de naam veranderde van Surface met Windows RT naar kortweg Surface RT, heeft de softwaregigant besloten om nu ook de RT-aanduiding weg te laten.

De Surface RT-tablet van Microsoft die begin dit jaar zijn intrede deed in onze regio werd aanvankelijk niet bijster positief door het publiek ontvangen. Dit uitte zich in onder andere in een afschrijving van 900 miljoen dollar op de tablet. Deze week startte Microsoft in de Benelux met de verkoop van de Surface 2 en Surface Pro 2.

Bij deze tweede generatie Surface-tablets heeft Microsoft besloten de RT-aanduiding weg te laten. Nu zal ook de eerste generatie Surface RT-tablet het moeten stellen zonder deze RT-aanduiding. Hiertoe heeft Microsoft naar alle waarschijnlijkheid besloten om eventuele verwarring bij de consument te voorkomen.

Eerder werd Microsoft al bekritiseerd over het toepassen van een nieuwe merknaam voor het eigen besturingssysteem Windows RT bij de Surface RT-tablets. De kritiek bestond uit de verwarring die Microsoft bij de consument zou zaaien omtrent de incompatibiliteit van Windows RT gebaseerd op een ARM-chipset met Windows RT op een traditionele desktopcomputer.

De naamswijziging van Surface RT naar Surface heeft Microsoft overigens niet officieel aangekondigd. Wel is in de Microsoft Store de naamswijziging stilzwijgend doorgevoerd.