Nokia werkt aan een applicatie waarin zowel de Pro Camera- als de Smart Camera-applicatie zijn gebundeld. De komst van een dergelijke applicatie die beide functies samenvoegt, zou door een Twitteraar zijn ontdekt.

Pro Cam en de Smart Cam zijn beide applicaties van Nokia, waarmee uitgebreide functies kunnen worden toegepast bij het maken en bewerken van foto’s. Met de Pro Cam-applicatie kunnen onder andere de ISO-waarde en sluitertijd van de camera uitgebreid worden ingesteld. De Smart Cam-applicatie zorgt ervoor dat er uit meerdere gemaakte foto’s in een serie de beste kunnen worden geselecteerd en vervolgens worden bewerkt.

Volgens het gerucht zou Nokia deze twee applicaties voor de camera combineren in één nieuwe applicatie, welke de naam Nokia Camera zou meekrijgen. Deze applicatie zou met name bedoeld zijn voor de nieuwere Nokia Lumia-smartphones. Zo zouden alleen de Nokia Lumia 920, 925, 928, 1020 en 1520 gebruik kunnen maken van de functionaliteiten die de Pro Cam-applicatie biedt.

De serie van de Nokia Lumia werd in België en Nederland deze week uitgebreid met de lancering van de Lumia 1020. De Lumia 1520 verschijnt vermoedelijk ergens in oktober en zal naar alle waarschijnlijkheid de eerste Nokia Lumia-smartphone zijn waarop de nieuwe gebundelde applicatie geplaatst zal zijn. De komst van deze Nokia Camera-applicatie zou er tevens op kunnen wijzen, dat de Pro Cam en Smart Cam-applicaties binnenkort niet meer zullen worden bijgewerkt door Nokia.