Nokia’s Pro Camera-applicatie zal ook naar de Nokia Lumia 920-apparaten worden uitgerold. Nokia kondigde deze applicatie aan in combinatie met de Lumia 1020, maar de app is niet exclusief voorbehouden aan deze telefoon.

De Pro Camera-applicatie die samen met de Nokia Lumia 1020 werk aangekondigd stelt gebruikers in staat om verschillende aspecten van de camera aan te passen voordat een foto wordt geschoten. Deze applicatie is niet exclusief voorbehouden aan de Lumia 1020, maar wordt ook geïntroduceerd op de Nokia Lumia 920, 925 en 928, welke allen ook over een PureView-sensor beschikken. De applicatie wordt geïntroduceerd middels een software-update, heeft Nokia bevestigd in een blog.

Met de Pro Camera-applicatie krijgen gebruikers de mogelijkheid om verschillende zaken aan te passen middels cirkelvormige schuifregelaars. Zo kunnen saken als de witbalans, ISO-waarde, sluitertijd en focus worden aangepast.

Nokia zal de applicatie bundelen met de Amber-update voor de Lumia-apparaten met PureView-sensor. Wanneer het Finse bedrijf begint met de verspreiding daarvan is nog niet bekend.