2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Evan Blass, eigenlijk gestopt met het lekken van smartphone-informatie, heeft toch weer een keer van zich laten horen, hij heeft foto’s geplaatst van de opvolger van de HTC One M8 en een variant daarop met een groter scherm, een zogenaamde phablet.

HTC houdt op 1 maart een persconferentie in Barcelona om zijn nieuwe vlaggenschip te presenteren, maar op basis van de foto’s die Evan Blass vandaag met de wereld heeft gedeeld gaat het bedrijf niet één, maar twee toestellen presenteren in Barcelona.

Het lijkt erop dat de opvolger van de HTC One M8 (review) wederom een 5 inch scherm gaat krijgen, maar dat er ook een phablet komt met een 5,5 inch scherm. Beide toestellen zouden gaan beschikken over een Qualcomm Snapdragon 810-chipset, 3GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagcapaciteit. Op de foto’s is direct een duidelijk verschil waar te nemen, de phablet krijgt de beschikking over een drukgevoelige vingerafdruksensor en de 5 inch-versie moet het zonder stellen.

Qua onderwerp zijn er nog enkele wijzigingen zichtbaar, zo is bij de 5 inch versie de zwarte balk verdwenen met het HTC-logo, deze is iets naar onderen verplaatst en staat nu waarschijnlijk tussen twee speakergrills. Bij de phablet-versie is de zwarte balk met het HTC-logo nog wel aanwezig omdat daar een vingerafdrukscanner aanwezig is. Verder heeft HTC ervoor gekozen de frontcamera naar het midden te verhuizen met rechts daarnaast de sensoren. Of er bovenaan wederom een speakergrill komt is nog onduidelijk, ook is het nog onduidelijk over HTC wederom kiest voor twee camera’s aan de achterkant van de toestellen.

Eerder doken er ook al specificaties op waaruit zou blijken dat HTC heeft gekozen voor een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Deze schermresolutie ligt voor de hand voor het 5 inch-model, of dat ook geldt voor de phablet is nog even afwachten, het zou kunnen dat HTC daarvoor wel kiest voor een QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Ook gaan er op dit moment veel verschillende namen rond voor de tablet, in het verleden heeft HTC gekozen voor de naam HTC One max, maar er zijn ook geruchten dat het de naamgeving van Apple overneemt en het de HTC One (M9) Plus wordt.