Qualcomm is teruggekomen op uitspraken die een topman van het bedrijf eerder heeft gedaan over de Apple A7-processor. Er werd beweerd dat de 64 bit Apple A7-chip van Apple’s iPhone 5S slechts een marketingtruc is en dat de toevoeging geen voordelen zal hebben voor de consument.

Deze uitspraak werd gedaan door Qualcomm’s hoofd marketing Anand Chandrasekher, nadat bekend werd dat de iPhone 5S (review) gebruikmaakt van een 64 bit-chip. Volgens Chandrasekher is Qualcomm op dit moment ook bezig met een 64 bit-chip. Deze zou in verschillende opzichten meer baat hebben bij deze architectuur.

Nu geeft een woordvoerder van Qualcomm aan dat de uitspraak van Chandrasekher niet klopt: "Het mobiele hardware- en software-ecosysteem is al een beweging aan het maken in de richting van 64 bit." Daarnaast gaf de woordvoerder aan: "de evolutie naar 64 bit-chips brengt desktopmogelijkheden en -gebruikservaringen naar mobiele apparaten, alsmede de mogelijkheid om mobiele processors en -software ervoor te laten zorgen dat er een nieuw niveau computerapparaten ontstaat."

Qualcomm heeft een nauwe werkrelatie met Apple, omdat het bedrijf de modems die gebruikt worden in de iPhones en iPads levert. Apple heeft tot op heden niet gereageerd op de uitspraken.