1 min Devices

’64-bit CPU Apple vervangt Intel’s desktop-chips’

Op het eerste gezicht komt Apple’s 64-bit processor voor de iPhone 5S deels over als een marketingstunt, maar er zijn partijen die denken dat de processor een nieuwe aanwijzing is dat Apple eraan denkt om Intel’s processors in Mac-producten op termijn te vervangen voor eigen silicium.

De Apple A7-processor is volgens de benchmarks qua rekencapaciteit tweemaal zo snel als de A6-chip die zich in de iPhone 5 (review) bevindt. In verhouding met Intel-chips komt Apple naar verluidt steeds dichterbij de prestaties die Intel neerzet met zijn Core-processors, terwijl het Amerikaanse bedrijf de energiezuinigheid al onder de knie heeft.

Dat de A7-processor al in Mac-producten geplaatst wordt lijkt niet aannemelijk, maar de ontwikkeling van Apple’s eigen chips gaat in een moordend tempo en dat het Amerikaanse bedrijf op termijn wel na kan denken over het gebruik van eigen chips lijkt daarmee een gegeven. De stap naar 64-bit architectuur maakt die stap nog logischer; de oude 32-bit processors zouden in sommige opzichten een stap terug in de tijd betekend hebben bij gebruik in Mac-producten, maar die obstakels zijn alvast uit de weg geruimd.

Bron:CNET