Pak je peper- en zoutstelletje erbij, want we hebben een bepaald gevoel bij dit nieuws. Samsung zou de volgende Galaxy S-smartphone volgens nieuwe geruchten al in januari aankondigen.

Koreaanse media melden op basis van bronnen binnen Samsung dat het bedrijf al in januari met de Galaxy S5 op de proppen komt. De telefoon zou daarna in februari in de winkelschappen moeten belanden. De reden dat Samsung dan al met een opvolger van de Galaxy S4 (review) zal komen is ook direct te herleiden naar die telefoon: de verkopen ervan vallen tegen. De Galaxy S4 werd al in april uitgebracht en het is niet gebruikelijk voor Samsung om zo snel al met een opvolger te komen.

De Samsung Galaxy S5 zal naar verwachting voorzien zijn van een metalen behuizing in plaats van het gebruikelijke plastic. Daarnaast wil Samsung ook een 64 bit-processor met acht rekenkernen integreren, alsook een 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. De telefoon moet direct bij lancering voorzien zijn van Android 4.4 KitKat, waarschijnlijk is dat op dat moment de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Er gingen ook geruchten dat Samsung een variant met het eigen Tizen-besturingssysteem zou willen uitbrengen.