De Samsung Galaxy S5 zal omstreeks maart of april worden gelanceerd. Dat verklaart Samsung-topvrouw Lee Young-hee tegenover Bloomberg. Eveneens zouden we rond die periode een nieuwe uitvoering van de Galaxy Gear kunnen verwachten.

Waar de geruchten wat betreft de lancering van de Samsung Galaxy S5 uiteenliepen, is er nu aan de kant van Samsung meer zekerheid hierover. In een interview met Bloomberg geeft Samsung-topvrouw Lee Young-hee aan dat er naar een lancering rond maart of april wordt gestreefd.

"We hebben altijd ons nieuwe vlaggenschip in de eerste helft van het jaar aangekondigd. Ook in dit geval mikken we op een lancering omstreeks maart of april. De lancering van de Galaxy S5 zal gepaard gaan met de opvolger van de Galaxy Gear (review). Deze zal over geavanceerdere functies beschikken en een minder pompeuze uitstraling hebben." Aldus Lee Young-hee.

Het is nog niet met zekerheid vast te stellen of de Galaxy S5 met de geruchtmakende irisscanner zal zijn uitgerust. Lee: "Veel mensen zijn dolenthousiast over de irisscan-technologie. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om deze toe te passen." Wel zal de Galaxy S5 vernieuwend zijn op het gebied van het beeldscherm. Ook werd verkondigd dat de achterzijde van het toestel anders zal aanvoelen, waarschijnlijk door het toepassen van een speciaal materiaal.

Eveneens verklaarde de Samsung-topvrouw dat de volgende generatie apparaten uit de Galaxy Note-lijn mogelijk over een driezijdig beeldscherm zullen beschikken. Hierdoor zijn onder andere berichten of notificaties vanaf de zijkant af te lezen. Deze toepassing wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar.